Паоло Фокс, биографија

 Паоло Фокс, биографија

Glenn Norton

Биографија • Ѕвезди во подем

Паоло Фокс е роден на 5 февруари 1961 година во Рим. Уште од тинејџерските години, тој е страстен за астрологијата: страст што потоа ќе ја претвори во вистинска работа. Откако стана новинар, раководи со бројни конференции во Италијанскиот центар за астрологија и се занимава со хороскопи за месечните списанија „Астрела“ и „Астролеи“. Со текот на времето, неговата посветеност во издавачката област постепено растеше, а Паоло пишуваше и за „Вип“, „Твстел“ и „Сиоè“.

Покрај тоа, почнувајќи од 1997 година, тој започна да соработува со Латемиеле, радио мрежа која го емитува неговиот хороскоп секој ден во 7.40 часот наутро и во 19.40 часот навечер. Вклучен во грижата за астролошката служба за позната телефонска компанија, тој пишува книги (меѓу другото го забележуваме „Астротест“) и статии за „Di Più“ и „Di Più Tv“.

Истовремено, се зголемија и неговите радио ангажмани (на Radio Uno, Radio Due и Radio Deejay), пред да слета во сабота навечер на Raiuno во програмата „Per una vita“, во која беше редовен гостин две сезони.

Големата популарност, во секој случај, прво доаѓа со „Со среќа“, а потоа со „Mezzogiorno in famiglia“, во живо на Raidue: неговата неделна програма е едно од омилените состаноци на гледачите.

Во меѓувреме, нему му е доверено и ударно време на малите екрани, секогашпосветен на хороскопите, на Раиуно и Рајду.

Исто така види: Биографија на Том Кленси

Одликувајќи се со извонредната комуникативна способност, која оди рака под рака со брилијантен стил, Паоло Фокс со текот на годините се трансформира во едно од најпознатите телевизиски лица на Раи: благодарение на него , астрологијата секојдневно влегува во домовите на милиони Италијанци.

Меѓу бројните програми во кои учествуваше, ги споменуваме, покрај веќе споменатите, „Festa di Classe“, „TuttoBenessere“, „Domenica In“, „Batticuore“, „Furore“, „ UnoMattina“, „Тестот на готвачот“, „L'Italia sul 2“, „Вашите факти“ и „Чекајќи добар почеток“.

Паоло Фокс е активен и во печатениот печат, се грижи за хороскопот за различни неделници, вклучувајќи го и Dipiù .

Исто така види: Биографија на Санто Версаче

Во 2014 година тој се играше себеси во божиќниот филм „ What is your sign 6? “.

Glenn Norton

Глен Нортон е искусен писател и страстен познавач на сите работи поврзани со биографија, познати личности, уметност, кино, економија, литература, мода, музика, политика, религија, наука, спорт, историја, телевизија, познати личности, митови и ѕвезди . Со еклектичен опсег на интереси и ненаситна љубопитност, Глен го започна своето пишување патување за да го сподели своето знаење и согледувања со широката публика.Студирајќи новинарство и комуникации, Глен разви остро око за детали и вештина за волшебно раскажување приказни. Неговиот стил на пишување е познат по неговиот информативен, но привлечен тон, без напор оживувајќи ги животите на влијателните личности и истражувајќи во длабочините на различни интригантни теми. Преку неговите добро истражени статии, Глен има за цел да ги забавува, едуцира и инспирира читателите да ја истражат богатата таписерија на човечки достигнувања и културни феномени.Како самопрогласен кинефил и љубител на литературата, Глен има неверојатна способност да го анализира и контекстуализира влијанието на уметноста врз општеството. Тој ја истражува интеракцијата помеѓу креативноста, политиката и општествените норми, дешифрирајќи како овие елементи ја обликуваат нашата колективна свест. Неговата критичка анализа на филмови, книги и други уметнички изрази им нуди на читателите нова перспектива и ги повикува да размислуваат подлабоко за светот на уметноста.Волшебното пишување на Глен се протега надвор одсфери на културата и тековните работи. Со голем интерес за економијата, Глен истражува во внатрешните работи на финансиските системи и социо-економските трендови. Неговите написи ги разложуваат сложените концепти на сварливи делови, давајќи им можност на читателите да ги дешифрираат силите што ја обликуваат нашата глобална економија.Со широк апетит за знаење, различните области на експертиза на Глен го прават неговиот блог единствена дестинација за секој што бара добро заокружен увид во огромен број теми. Без разлика дали станува збор за истражување на животите на иконите познати личности, откривање на мистериите на античките митови или расчленување на влијанието на науката врз нашиот секојдневен живот, Глен Нортон е вашиот писател кој ќе ве води низ огромниот пејзаж на човечката историја, култура и достигнувања. .