Biografia e Martina Navratilova

 Biografia e Martina Navratilova

Glenn Norton

Biografia

  • Palmarès e Martina Navratilova

Martina Navratilova lindi në Pragë (Republika Çeke) më 18 tetor 1956.

Mbiemri origjinal është Subertova: pas divorcit të prindërve të saj (tre vjet pas lindjes së Martinës), nëna e saj Jana martohet me Miroslav Navratil në 1962, i cili bëhet mësuesi i parë i tenisit i kampionit të ardhshëm.

Pas disa turneve të luajtura në Çekosllovakinë e saj të lindjes, në vitin 1975 ajo u transferua në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nënshtetësi e së cilës do të bëhet në vitin 1981, pasi kishte disa vite zyrtarisht pa shtetësi.

Në këtë periudhë ajo e bëri publik orientimin e saj seksual, duke u bërë një nga yjet e para të sportit që njoftoi se ishte lezbike, në vitin 1991.

Gjatë karrierës së saj ajo fitoi 18 tituj Grand Slam në single , dhe 41 në dyshe (31 në dyshe për femra dhe 10 në dyshe të përziera).

Sfidat kundër Chris Evert mbeten të paharrueshme, gjë që shkaktoi një nga rivalitetet më të gjata sportive ndonjëherë: 80 ndeshje u luajtën me një bilanc përfundimtar në favor të Navratilova për 43 me 37

Nderimet e Martina Navratilova

1974 Dyshe të përziera të Roland Garros

1975 Dyshe të Roland Garros

Shiko gjithashtu: Biografia dhe historia e Geronimo

Dype të Wimbledon 1976

Dyshe të US Open 1977

1978 Wimbledon teke

1978 US Open Dyshe

1979 Wimbledon teke

1979 Wimbledon Dyshe

1980 SHBADyshe të hapura

1980 dyshe në Australian Open

1981 teke në Australian Open

1981 dyshe në Wimbledon

1982 teke në Roland Garros

1982 Roland Garros Dyshe

1982 Wimbledon teke

1982 Wimbledon Dyshe

1982 Dyshe Australian Open

1983 Wimbledon teke

1983 Dyshe Wimbledon

1983 teke në US Open

1983 teke në US Open

1983 teke në Australian Open

1983 teke në Australian Open

1984 teke në Roland Garros

1984 Roland Garros dyshe

1984 teke në Wimbledon

1984 dyshe në Wimbledon

1984 teke në US Open

1984 dyshe në US Open

1984 dyshe Australian Open

1985 dyshe të Roland Garros

1985 Dyshe të përziera të Roland Garros

1985 teke Wimbledon

1985 dyshe të përziera Wimbledon

1985 dyshe të përziera të US Open

1985 teke në Australian Open

1985 dyshe në Australian Open

1986 dyshe të Roland Garros

1986 teke në Wimbledon

1986 dyshe Wimbledon

1986 teke në US Open

1986 dyshe në US Open

1987 dyshe në Australian Open

1987 dyshe Roland Garros

1987 teke Wimbledon

1987 teke në US Open

1987 dyshe të US Open

Shiko gjithashtu: Biografia e Edgar Allan Poe

1987 dyshe të përziera të US Open

1988 dyshe në Australian Open

1988 Roland Garros dyshe

1989 dyshe në Australian Open

1989 dyshe në US Open

1990 teke Wimbledon

1990 dyshe të përziera të US Open

Dyshe të përziera Wimbledon 1993

Dyshe të përziera Wimbledon 1995

Dyshe të përziera të Open Australian 2003

Dyshe të përziera Wimbledon 2003 i përzier

2006 dyshe të përziera të US Open

Në shtator 2014 në Us Open ai realizoi ëndrrën e tij për t'i kërkuar publikisht partneres së tij historike Julia Lemigova të martohej me të: ai u përgjigj me një po.

Glenn Norton

Glenn Norton është një shkrimtar me përvojë dhe një njohës i pasionuar i të gjitha gjërave që lidhen me biografinë, të famshmit, artin, kinemanë, ekonominë, letërsinë, modën, muzikën, politikën, fenë, shkencën, sportin, historinë, televizionin, njerëzit e famshëm, mitet dhe yjet. . Me një gamë eklektike interesash dhe një kuriozitet të pangopur, Glenn filloi udhëtimin e tij të shkrimit për të ndarë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë.Pasi kishte studiuar gazetari dhe komunikim, Glenn zhvilloi një sy të mprehtë për detaje dhe një aftësi për të treguar histori magjepsëse. Stili i tij i të shkruarit është i njohur për tonin e tij informues, por tërheqës, duke sjellë pa mundim jetën e figurave me ndikim dhe duke u thelluar në thellësi të temave të ndryshme intriguese. Nëpërmjet artikujve të tij të hulumtuar mirë, Glenn synon të argëtojë, edukojë dhe frymëzojë lexuesit për të eksploruar tapiceri të pasur të arritjeve njerëzore dhe fenomeneve kulturore.Si një kinefil i vetëshpallur dhe entuziast i letërsisë, Glenn ka një aftësi të çuditshme për të analizuar dhe kontekstualizuar ndikimin e artit në shoqëri. Ai eksploron ndërveprimin midis krijimtarisë, politikës dhe normave shoqërore, duke deshifruar se si këta elementë formojnë ndërgjegjen tonë kolektive. Analiza e tij kritike e filmave, librave dhe shprehjeve të tjera artistike u ofron lexuesve një këndvështrim të freskët dhe i fton ata të mendojnë më thellë për botën e artit.Shkrimi magjepsës i Glenn shtrihet përtejsferat e kulturës dhe çështjeve aktuale. Me një interes të madh në ekonomi, Glenn thellohet në funksionimin e brendshëm të sistemeve financiare dhe tendencave socio-ekonomike. Artikujt e tij zbërthejnë konceptet komplekse në pjesë të tretshme, duke i fuqizuar lexuesit të deshifrojnë forcat që formojnë ekonominë tonë globale.Me një oreks të gjerë për njohuri, fushat e ndryshme të ekspertizës së Glenn-it e bëjnë blogun e tij një destinacion të vetëm për këdo që kërkon njohuri të plota në një mori temash. Pavarësisht nëse është duke eksploruar jetët e të famshëmve ikonë, duke zbuluar misteret e miteve të lashta ose duke zbërthyer ndikimin e shkencës në jetën tonë të përditshme, Glenn Norton është shkrimtari juaj i preferuar, duke ju udhëhequr nëpër peizazhin e gjerë të historisë, kulturës dhe arritjeve njerëzore. .