Biografia e Santo Versace

 Biografia e Santo Versace

Glenn Norton

Biografia

  • Përvojat e para si i vetëpunësuar
  • Në qendër të modës italiane
  • Vitet 2000
  • Vitet 2010

Santo Versace lindi më 2 janar 1945 në Reggio Calabria, i biri i një rrobaqepësie dhe një tregtari qymyr druri perimesh (në atë kohë, i vetmi burim energjie në Kalabri) për shitje me pakicë dhe shumicë. Ai është vëllai më i madh i Gianni dhe Donatella Versace. I pasionuar pas basketbollit, ai luan basketboll për Viola Reggio Calabria.

Ndërsa iu përkushtua politikës brenda Partisë Socialiste Italiane, ai ndoqi Universitetin e Mesinës, ku në vitin 1968 (viti në të cilin ishte zëvendëssekretar i federatës socialiste të Rexhios) u diplomua për Ekonomi dhe Tregti. ; pak më vonë ai filloi të punojë në degën e Banca di Credito Italiano në qytetin e tij: një përvojë e cila megjithatë zgjati vetëm gjashtë muaj.

I thirrur në shërbimin ushtarak, ai aplikoi për t'u bërë oficer dhe u emërua oficer kalorësie.

Eksperiencat e para si i vetëpunësuar

Duke hequr uniformën, ai punoi si mësues i gjeografisë ekonomike në shkollat ​​e mesme dhe më pas hapi një firmë kontabiliste . Ndërkohë, ai ndihmon në biznes vëllain e tij Gianni (i cili ndërkohë ka hapur një butik në Reggio, pranë rrobaqepësisë së nënës së tij), duke menaxhuar kontratat e tij të para: është ai që e lejon të krijojë koleksionin.Lule Firence.

Në qendër të modës italiane

Në vitin 1976 ai u transferua në Milano, ku tashmë ishte vëllai i tij dhe vazhdoi të punonte me të: menjëherë pas kësaj kompania Gianni Versace Spa u hap zyrtarisht, e i cili Santo është president. Në korrik 1997, Santo duhet të përballet me zinë e vdekjes së Gianni, të vrarë në Shtetet e Bashkuara.

Shiko gjithashtu: Biografia e Bertolt Brecht

Në vitin 1998 ai u bë aksioner i Viola Reggio Calabria dhe në të njëjtën periudhë ishte edhe president i Camera Nazionale della Moda Italia: ai u largua nga ky pozicion në tetor 1999.

Vitet 2000

Në vitin 2006 ai u emërua këshilltar i jashtëzakonshëm i Agazio Loriero, guvernatori i qendrës së majtë të Kalabrisë, por projekti përfundoi pak më vonë. Në vitin 2008, me rastin e zgjedhjeve politike kombëtare, ai ishte kandidat në Kalabri për listën e Popullit të Lirisë (i thirrur drejtpërdrejt nga Silvio Berlusconi), duke u zgjedhur në Dhomën e Deputetëve.

Më 21 maj Santo Versace bëhet anëtar i Komisionit X (Aktivitetet Prodhuese, Tregti dhe Turizëm). Si nënshkrues i parë, ai paraqet një sërë projektligjesh: ndër to, një që lidhet me "amendamentet e Titullit V të pjesës së dytë të Kushtetutës, si dhe me statutet speciale të Rajonit të Siçilisë dhe të rajoneve të Sardenjës dhe Friuli Venezia Giulia". në lidhje me shtypjen e provincave" dhe një për "dispozitat nëçështja e papërshtatshmërisë dhe e papajtueshmërisë së magjistratëve të zakonshëm, administrativë, kontabilistë dhe ushtarakë".

Shiko gjithashtu: Biografia e Coez

Ai kërkon gjithashtu ngritjen e një komisioni hetimor parlamentar për fundosjen e anijeve të ngarkuara me mbetje radioaktive ose toksike në afërsi të brigjeve italiane. Në mars 2010 ai njoftoi delegacionin në qeveri për ndarjen e karrierës së magjistraturës, si dhe paraqiti projektligje që kanë të bëjnë edhe me qëndrimin në të njëjtën seli gjyqësore, detyrimin për të banuar në selinë e zyrës dhe përgjegjësinë civile të magjistraturës, në si shtesë e rregullimit të detyrave të tyre jashtëgjyqësore.

Disa javë më vonë, ai i dha emrin të ashtuquajturit Ligji Reguzzoni - Versace - Calearo (së bashku me deputetin Massimo Calearo të Partisë Demokratike dhe Marco Reguzzoni të Liga Veriore), në lidhje me "dispozitat në lidhje me tregtimin e tekstilit, artikujve prej lëkure dhe këpucëve": kjo është një dispozitë që synon të mbrojë Made in Italy në sektorët e mobiljeve, veshjeve dhe tekstilit, dhe që ka të bëjë gjithsej njëmbëdhjetë sektorë produkte dhe një milion punëtorë, përmes të cilave futet etiketimi dhe gjurmueshmëria e detyrueshme për produktet e lëkurës, këpucët dhe produktet tekstile.

Vitet 2010

26 korrik 2011 E shenjtëVersace voton kundër - gjatë procesit të miratimit të projektligjit që synon futjen e rrethanës rënduese të homofobisë në kodin penal italian - vendimit të kushtetutshmërisë të paraqitur nga Rocco Buttiglione dhe të mbështetur nga Pdl.

Në shtator 2011, ai vendosi të largohej nga partia dhe pasi kishte shkruar një letër drejtuar Fabrizio Cicchitto (udhëheqës i PDL në Dhomë) dhe Gianfranco Fini (kryetar i Dhomës) ai iu bashkua Grupit të Përzier. ; Disa ditë më vonë ai u largua nga Komisioni X për t'iu bashkuar Komisionit VI (Financa) dhe zbuloi synimin e tij për t'i mohuar besimin qeverisë, duke u vendosur praktikisht në opozitë. Më 8 nëntor të atij viti, në fakt, ai ishte ndër deputetët e mazhorancës, të cilët, duke dashur të futnin në krizë qeverinë Berlusconi, nuk votuan Raportin e Përgjithshëm të Shtetit 2010, për të nxitur dorëheqjen e kryeministrit. Disa ditë më vonë Versace njoftoi aderimin e saj në Aleancën për Italinë gjatë votimit për Ligjin e Stabilitetit.

Në maj 2012, ai paraqiti një projektligj për kufirin e numrit të mandateve parlamentare të deputetëve dhe disa muaj më vonë u largua nga Alleanza për në Itali; Një vit më pas ai i shprehu disponueshmërisë së tij Mario Montit për një kandidaturë të mundshme në zgjedhjet politike me Zgjedhjen Qytetare, porprojekti dështon.

Më 9 mars 2014 ai u zgjodh president i Asamblesë Kombëtare të Duke bërë për të ndalur rënien . Në dhjetor 2014 ai u martua me një avokate, Francesca De Stefano , ndërsa një muaj më vonë hyri në drejtimin kombëtar të Italia Unica , partia e Corrado Passera e cila paraqitet si një alternativë ndaj lënë të frymëzuar nga vlerat liberale dhe popullore.

Glenn Norton

Glenn Norton është një shkrimtar me përvojë dhe një njohës i pasionuar i të gjitha gjërave që lidhen me biografinë, të famshmit, artin, kinemanë, ekonominë, letërsinë, modën, muzikën, politikën, fenë, shkencën, sportin, historinë, televizionin, njerëzit e famshëm, mitet dhe yjet. . Me një gamë eklektike interesash dhe një kuriozitet të pangopur, Glenn filloi udhëtimin e tij të shkrimit për të ndarë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë.Pasi kishte studiuar gazetari dhe komunikim, Glenn zhvilloi një sy të mprehtë për detaje dhe një aftësi për të treguar histori magjepsëse. Stili i tij i të shkruarit është i njohur për tonin e tij informues, por tërheqës, duke sjellë pa mundim jetën e figurave me ndikim dhe duke u thelluar në thellësi të temave të ndryshme intriguese. Nëpërmjet artikujve të tij të hulumtuar mirë, Glenn synon të argëtojë, edukojë dhe frymëzojë lexuesit për të eksploruar tapiceri të pasur të arritjeve njerëzore dhe fenomeneve kulturore.Si një kinefil i vetëshpallur dhe entuziast i letërsisë, Glenn ka një aftësi të çuditshme për të analizuar dhe kontekstualizuar ndikimin e artit në shoqëri. Ai eksploron ndërveprimin midis krijimtarisë, politikës dhe normave shoqërore, duke deshifruar se si këta elementë formojnë ndërgjegjen tonë kolektive. Analiza e tij kritike e filmave, librave dhe shprehjeve të tjera artistike u ofron lexuesve një këndvështrim të freskët dhe i fton ata të mendojnë më thellë për botën e artit.Shkrimi magjepsës i Glenn shtrihet përtejsferat e kulturës dhe çështjeve aktuale. Me një interes të madh në ekonomi, Glenn thellohet në funksionimin e brendshëm të sistemeve financiare dhe tendencave socio-ekonomike. Artikujt e tij zbërthejnë konceptet komplekse në pjesë të tretshme, duke i fuqizuar lexuesit të deshifrojnë forcat që formojnë ekonominë tonë globale.Me një oreks të gjerë për njohuri, fushat e ndryshme të ekspertizës së Glenn-it e bëjnë blogun e tij një destinacion të vetëm për këdo që kërkon njohuri të plota në një mori temash. Pavarësisht nëse është duke eksploruar jetët e të famshëmve ikonë, duke zbuluar misteret e miteve të lashta ose duke zbërthyer ndikimin e shkencës në jetën tonë të përditshme, Glenn Norton është shkrimtari juaj i preferuar, duke ju udhëhequr nëpër peizazhin e gjerë të historisë, kulturës dhe arritjeve njerëzore. .