Daniele Bartocci, biografia dhe karriera Biografieonline

 Daniele Bartocci, biografia dhe karriera Biografieonline

Glenn Norton

Biografia

 • Daniele Bartocci: familja dhe studimet
 • Përvojat e para profesionale
 • Diplomimi
 • 2010-2015
 • Talenti i gazetarit
 • 2018-2019
 • Aktivitete dhe çmime të tjera
 • Viti 2020
 • Daniele Bartocci në ueb
 • 2021-2022

Daniele Bartocci ka lindur në Jesi më 26 qershor 1989. Gazetar i pasionuar, ai njihet në sektorin e tij profesional si një nga gazetarët më të rinj dhe më të vlerësuar. Në këtë biografi të shkurtër, le të kuptojmë se cilat kanë qenë studimet e tij dhe rrugën që e ka çuar në rrugën e gazetarisë.

Daniele Bartocci: familja dhe studimet

Ai ka një familje sportistësh dhe bankierësh pas tij, të cilët e projektuan pikërisht në këtë rrugë, duke e drejtuar drejt një talenti që Daniele, siç do ta shohim, ishte të aftë për të njohur dhe kultivuar në mënyrën më të mirë. Që në fëmijëri, ai ka qenë i apasionuar pas shkrimit dhe gazetarisë, veçanërisht falë dy figurave të familjes që ia kanë përcjellë këtë edukim: gjyshes së tij, një ish-mësuese dhe xhaxhait të tij Giuseppe Luconi. Ky i fundit është gazetar dhe historian, korrespondent i Rai-t dhe i disa gazetave të tjera të rëndësishme.

Eksperiencat e para profesionale

Tashmë adoleshent, kur Daniele ishte vetëm gjashtëmbëdhjetë vjeç, ndërsa ndoqi shkollën e mesme të Kontabilitetit, ai ndërthuri studimet me pasionin për gazetarinë: fillon për të shkruar për organin e shtëpisë, gazetati çmimit Renato Cesarini , i dhënë në skenë nga trajneri Zdenek Zeman dhe i ftuar në TV, orët pas ndarjes së çmimit, fillimisht nga TV i mirënjohur Rtv38 (Canale 10 Toscana) të ftuar të Tadà së bashku te Sébastien Frey, më pas në Milano në Go-Tv (kanali 68) në një talk-show televiziv me Emilio Fede , ish-drejtor i Tg4.

Në korrik 2022, në Lazio ai mori çmimin Argenpic Cultural Journalism Award , i sponsorizuar nga Bashkia dhe Universiteti Bujqësor i Tarquinia, në partneritet me Bcc Rome dhe Institutin Kulturor të Amerikës Latine të Buenos Aires ; kjo falë një reportazhi teknik dhe të thelluar gazetaresk në sektorin e ushqimit. Ai martohet në korrik 2022 me një dasmë të ndjekur ekskluzivisht dhe drejtpërdrejt në radio/TV kombëtare nga Radio Studio Più, e cila mbulohet nga media të shumta dhe të shquara.

Në shtator 2022 ai u nominua në mesin e 30 profesionistëve më të mirë të ushqimit dhe pijeve në Itali (Top10) në Bar Awards 2022. Në tetor 2022, në Ugento, ai u zgjodh ndër ekselencat italiane të vitit 2022 në prestigjiozin Food& Nazionale Pizzaioli që i dha çmimin Margherita, për nder të Mbretëreshës së Italisë, për ushqimin dhe gazetarinë e shkëlqyer. gjithmonë tëfillimi i tetorit merr çmimin e tretë në 5 ditë duke regjistruar një rekord të ri , duke marrë çmimin Overtime Festival gjatë një tryeze të rrumbullakët të organizuar në Unimc (Universiteti i Macerata) 2022 (Festivali Kombëtar i Tregimit dhe Gazetarisë Sportive) për artikullin më të mirë sportiv në ueb.

Shiko gjithashtu: Biografia e Harry Styles: historia, karriera, jeta private dhe gjërat e vogla

Në fund të muajit tetor mori çmimin special në Çmimin Kombëtar të Gazetarisë Mimmo Ferrara për veprimtarinë e shkëlqyer dhe të frytshme gazetareske të zhvilluar ndër vite.

Në dhjetor 2022 gazetari Daniele Bartocci, gjyqtar i programit televiziv Mbreti i Pizza në Sky, krijoi Pica Walid Cheddira për të festuar sulmuesin e Marokut nga Marshimet, protagonist në Kupën e Botës Katar 2022. Një picë që bëri xhiron e Italisë, duke përfunduar në Tg1 për pak orë. Gjithashtu në dhjetor 2022 Daniele Bartocci fiton çmimin e blogeres më të mirë sportive italiane (Blogu i vitit 2022) dhe ftohet në Sportitalia (kanali 60) në programin e futbollit të organizuar nga Jolanda De Rienzo.

Lexo gjithashtu: Biografia e shkurtër e Daniele Bartocci (në anglisht dhe spanjisht)

Në mars 2023 Daniele Bartocci merr në Friuli përmendjen e veçantë të Çmimit Kombëtar të Gazetarisë Simona Cigana 2023, sponsorizuar nga Urdhri i gazetarëve, Assostampa dhe Ussi i Friuli Venezia Giulia, Rajoni Friuli Venezia Giulia, Coni, Coldiretti.

Gjithmonë në të njëjtën periudhë ai merr çmimin Penna d'Oro në Cervia në International Awards World Masterchef Nip 2023. Një çmim i rezervuar për përsosmërinë italiane në ushqim dhe Ho.Re.Ca., marrë nga Bartocci për veprimtarinë rigoroze gazetareske dhe për komunikimin profesional në sektorët e ushqimit dhe të Tregtisë Normale.

Në Prill 2023 Daniele Bartocci merr Çmimin e Ekselencës Profesionale të Vitit 2023 Biznesi Ushqimor, Komunikimi & amp; Gazetaria në Palazzo Mezzanotte, selia e Borsa Italiana në Milano gjatë ndarjes së çmimeve Gran Galà Le Fonti, e kompletuar me një përmendje të veçantë për t'u dalluar në mesin e ekselencave profesionale dhe sipërmarrëse italiane për të tretin vit radhazi.

Disa javë përpara çmimit "Menaxheri i Ushqimit të Vitit 2023", ai u ftua nga Rai Isoradio (103.3) për të folur për ushqimin dhe kateringun së bashku me kuzhinierin me yll Michelin Davide Oldani dhe Presidentin e Kuzhinierëve Italianë Federata Rocco Pozzulo. Në temën e tendencave ushqimore, miellit të insekteve dhe qëndrueshmërisë (një koncept shumë i njohur në vitin e ri) ai ishte shprehur edhe në intervista të ndryshme si Tgcom24 dhe si i ftuar në Green Vision Awards 2022, i ftuar në eventin në Enterprise. Hotel në Milano. Sporti dhe ushqimi ende përfaqësojnë përzierjen fituese të Bartocci-t. Në qershor 2023 Daniele Bartocci fiton një tjetër çmim: ai zgjidhet gazetari i ri më i mirë 2023 në 'Cesarini',duke u konfirmuar në renditjen e gazetarëve më të mirë sportivë italianë edhe për vitin 2023.

dhe letra dhe revista online; bashkëpunon në nivel lokal por edhe kombëtar. Menjëherë pas kësaj, ai gjithashtu filloi të fitonte përvojat e tij të para si një telefonist dhe komentues radiofonik, në kontekstin e orarit të sporteve kombëtare.

Menjëherë pasi mbushi 20 vjeç, ai nënshkroi një kontratë me Corriere Adriatico - gazeta kryesore e rajonit Marche. Këtu ai merret fillimisht me lajmet dhe aktualitetin dhe më pas me sportin . Ndër rolet që ai ka mbuluar vitet e fundit, është edhe ai i menaxherit të zyrës së shtypit dhe folësit të futbollit me Jesina Calcio , një klub që luajti në Serinë C dhe me të cilin ai është gjithashtu i lidhur trajneri i kombëtares Roberto Mancini, po ashtu i lindur në Jesi.

Diplomimi

Pas shkollës së mesme ju diplomoheni në Ekonomi dhe Tregti me nota të plota (110 cum laude). Teza e tij e magjistraturës, në marketing dhe komunikim, renditet e pesta në çmimin National Degree Award Cavalier Filippo Marazzi . Daniele më pas përsosi studimet e tij akademike duke marrë një Master në komunikim dhe marketing sportiv .

2010-2015

Daniele Bartocci u bë zyrtarisht gazetar në vitin 2011, vit në të cilin ai u regjistrua në revistë. Në nëntor 2013 ai u përzgjodh në mesin e 80 të sapodiplomuarve më të mirë, në nivel kombëtar (nga mbi 6000) për t'iu bashkuar ProjektitKonfindustria për të rinjtë .

Në fillim të vitit 2014 iu dha çmimi Progetto Talenti për rritjen 2014 - u zgjodh ndër 15 të diplomuarit më të mirë të Universitetit Politeknik Marche në 2013. Daniele kështu fitoi një kontratë me grupi prestigjioz i komunikimit Alceo Moretti , një nga anëtarët themelues të Federatës Italiane të Marrëdhënieve me Publikun (Ferpi). Kompania është e njohur në fushën e telekomunikacionit për themelimin e televizorit privat Telemilanocavo , i blerë më pas nga Silvio Berlusconi i cili e transformoi atë në Canale 5 .

Gjithmonë në të njëjtin vit, Daniele fitoi projektin kombëtar Eccellenze in Digitale , një projekt i promovuar nga Google dhe Unioncamere me patronazhin e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, që synon dixhitalizimin e SME-ve. Përsëritet sërish vitin e ardhshëm me vendin e parë në renditjen selektive kombëtare të edicionit të ri të thirrjes Google Eccellenze në Digitale .

Gjithashtu në vitin 2015 ai u zgjodh për të marrë pjesë në Campus Mentis në Romë, një ngjarje kombëtare e trajnimit dhe orientimit për të punë, kushtuar të diplomuarve më të mirë italianë nën 29 vjeç, promovuar nga një departament i Presidencës së Këshillit të Ministrave.

Talenti i një gazetari

Duke marrë parasysh qëllimet e arritura Daniele Bartocci ështëkonsiderohet nga gazetarët si një profil shumë i talentuar dhe i shumëanshëm. Si gazetar ai është ekspert në komunikim dhe marketing. Ai është gjithashtu anëtar i rendit të këshilltarëve financiarë. Ai është një stilolaps pjellor që e ka lejuar të fitojë çmime të shumta gazetarie. Më e rëndësishmja është ndoshta ajo e gazetarit më të mirë nën 30 , i cili e projektoi atë në botën profesionale si një nga të rinjtë më premtues në skenën gazetareske kombëtare.

Përveç gazetares, Daniele Bartocci është gjithashtu një blogere dhe konsulente financiare e regjistruar në regjistër.

Shiko gjithashtu: Biografia e Federico Fellini

2018-2019

Vitet e fundit ka marrë çmime dhe mirënjohje të shumta. Ne rendisim disa. Ai është fituesi i çmimit Overtime Web Festival 2018 për artikullin më të mirë mbi sportet individuale. Në vitin 2019 iu dha çmimi Çmimi kombëtar gazetaresk Mimmo Ferrara . Në të njëjtin vit ai u shpërblye në Festivali Kombëtar i Tregimtarisë, Etikës dhe Gazetarisë Sportive ; ai është gjithashtu ndër fituesit e çmimit Racconti Sportivi 2019 , një konkurs, ceremonia e ndarjes së të cilit u mbajt me rastin e Panairit të Librit të Torinos. Për këtë çmim ai është edhe ndër fituesit në vitin 2020.

Duke konfirmuar vitin e tij të artë, në maj 2019 Daniele Bartocci u njoh si gazetari më i mirë nën 30 në kuadër të Çmimit Renato Cesarini 2019 . Daniele është ndër mijëvjeçarët më të mirë në Itali 2019, i zgjedhur nga një Komitet Nderi i përbërë, ndër të tjera, nga Presidenti i CONI Giovanni Malagò dhe nga Presidenca e Drejtorisë së Përgjithshme të Këshillit të Ministrave Francesco Tufarelli: ai shpërblehet në Çmimi prestigjioz Myllennium 2019 në Akademinë Franceze në Romë me një ese të pabotuar sportive mbi mentalitetin dhe metodat e punës së Prof. Julio Velasco.

Aktivitete dhe çmime të tjera

Ka marrë pjesë si gazetar në ngjarje të shumta si Festivali i Marketingut Dixhital Sportiv, Gran Galà del Calcio Serie A Milan 2018, Gran Galà Calcio 2019, Gran Galà Calcio Seria B 2018 dhe 2019. Ai ishte moderator në konferencën sportive “Univpm përqafon sportin e madh” në Universitetin Politeknik të Marche (maj 2019).

Ka marrë pjesë në konferenca të ndryshme, si folës dhe si pedagog i gazetarisë dhe komunikimit , në universitete dhe master, në zona të ndryshme të Italisë. Ai ishte një nga folësit në konferencën e UNIMC (tetor 2019) "Sporti në komunikimin në ueb dhe televizion: gjuhët në krahasim" së bashku me Gianni Mura, Angelo Carotenuto dhe Marino Bartoletti.

Daniele Bartocci në një program televiziv në basketboll

Daniele Bartocci u shpërblye me certifikatën Benemeritorious of Culture nga VersiliaKlubi, në funksion të Çmimit Ndërkombëtar për qytetin Massa, të sponsorizuar nga Rajoni i Toskanës.

Ai është përshkruar si një "gazetar zotëri" nga revista The Way, revista milaneze e modës, luksit dhe stilit të jetesës.

Viti 2020

Në fillim të vitit 2020 ai arriti vendin e tretë në renditjen e çmimit ndërkombëtar të gazetarisë Tetë milionë , organizuar në Ischia.

Në fund të majit 2020 ai fitoi çmimin prestigjioz Premio InediTO në Torino, Çmimin Special në seksionin e letërsisë sportive Giovanni Arpino .

Pas fitimit të MYLLENNIUM AWARD 2019, atij iu dha edhe çmimi MYLLENNIUM 2020 në Romë. Çmimi, i krijuar në bashkëpunim me CONI, u dorëzua nga Presidenti Giovanni Malagò dhe Vincenzo Spadafora, Ministër për politikat rinore dhe sportin. .

Daniele Bartocci me ministrin Spadafora dhe Presidentin e CONI Malagò

The Way Magazine e ka përfshirë gazetarin e ri në top pesëshen "Të rinjtë më të mirë Gazetari" , ndër gazetarët e rinj më të mirë italianë.

Në fillim të gushtit 2020 ai gjithashtu mori çmimin special Renato Cesarini 2020 si gazetari i ri më i mirë , i dhënë në skenë nga Sandro Sabatini (Sky) dhe Guido D Ubaldo (sekretar kombëtar i rendit të gazetarëve), Piercarlo Presutti (Ansa) dhe Simona Rolandi(Rai).

Gjatë verës ai është krijuesi dhe organizatori i Çmimit Kombëtar të Gazetarisë Giuseppe Luconi .

Gjithmonë në të njëjtin vit ai merr:

 • Çmimin Ndërkombëtar të Qytetit Sarzana (sponsorizuar nga Dhoma e Deputetëve, Rajoni i Ligurisë dhe Urdhri i Gazetarëve të Ligurisë, përmendja e meritë), për esenë e tij mbi Julio Velasco [*];
 • çmimi për Artikulli më i mirë sportiv në ueb në Festivalin jashtë orarit në Macerata;
 • the " Otto Millions", nga Ischia (vendi i dytë).
[*] ...Bartocci gjurmoi një profil njerëzor të lidhur me karrierën e tij të hershme duke përdorur gjetjet historike dhe dokumentet e kohës.

La Nazione, 15 nëntor 2020

Një listë e detajuar e kurrikulës së tij të pasur është e pranishme në profilin e tij në LinkedIn.

Sot Daniele bashkëpunon me gazeta të ndryshme lokale dhe kombëtare, duke marrë pjesë në evente të ndryshme në mbarë vendin.

Daniele Bartocci në ueb

Gazetari nga Marshimet Daniele Bartocci është i pranishëm në ueb me dy blogje:

 • www. danielebartocci.com
 • www.danielebartoccichannel.it

Në fund të vitit 2020 ai fitoi edhe çmimin Blogu i vitit 2020 , çmimi më i rëndësishëm kombëtar për blogerët sportivë (700 konkurrentë) të krijuar nga Superscommesse.it (krahasuesi i parë në Itali i koeficienteve për bastesportive).

Më vonë ai fitoi çmimin e gazetarisë Simona Cigana 2020 (gazetari sportive) në Friuli Venezia Giulia. Në vitin 2021 mbërrin libri i tij i ri Happy Hour nga kampionët në BarTocci .

Ai u shpërblye në festivalin letrar Arezzo Santucce Storm Festival me një përmendje në tregim sportiv . Ai u riemërua nga revista e famshme Milionaire si "gazetari i ri italian fitues i çmimeve" . Gjithashtu në vitin 2021 ai iu bashkua jurisë së çmimit Calciobidone të rezervuar për futbollistin më të keq në Serie A, duke marrë pjesë në të njëjtën kohë në Privé Vip Master Tenis në Milano Marittima dhe në Lojërat Olimpike të Zemrës 2021 në Forte dei Marmi. Në të njëjtin vit ai fitoi çmime të tjera të rëndësishme, si çmimi i gazetarisë Salvatore Mancuso në Siçili dhe çmimi Jessie White - Rossi në Veneto, duke u konfirmuar ndër gazetarët e rinj italianë më të mirë përreth. Në dhjetor 2021 ai fitoi gjithashtu Çmimin Ndërkombëtar të Gazetarisë Campania Terra Felix, i sponsorizuar nga Këshilli Kombëtar i Urdhrit të Gazetarëve, me Patronazhin e Lartë të Presidencës së Këshillit të Ministrave dhe Rajonit të Kampanisë.

Daniele Bartocci është gjithashtu gjyqtare gazetare e programit Sky Mbreti i Pizza 2022, së bashku me Edoardo Raspelli .

2021-2022

Që nga nëntori 2021,në Hotel Principe di Savoia në Milano, ai fiton çmimin për gazetari më i mirë i vitit , LE FONTI AWARDS (një nga çmimet më prestigjioze ndërkombëtare): ai është Gazetari i Vitit 2021/ Profesionist i Gazetarisë Sporti i Vitit & ushqimi. Në vitin 2021 ai ishte një mysafir i shpeshtë në radiovizion në RTL 102.5.

Daniele Bartocci gazetari më i mirë i vitit 2021

Në 2022 në Bursën Italiane (Piazza Affari Milano) ai zgjidhet Profesionistja e Vitit 2022 Gazetari & Komunikimi me rastin e çmimeve prestigjioze Inovation&Leadership Le Fonti 2022 , e rezervuar për ekselencën italiane .

Daniele Bartocci në 2022

Gjithashtu në 2022 ai është në podiumin e Çmimit të gazetarisë Ussi (tregime sportive): kombëtare Top 3 nën 40 me ceremoninë e çmimeve në Sallën e Nderit Coni.

Në maj 2022 Daniele Bartocci merr çmimin Pizza d'Oro (çmimi profesional i ushqimit dhe gazetarisë), një njohje prestigjioze e dhënë gjatë ngjarjes World Masterchef - Nip Milano Marittima 2022 për ekselencat italiane që janë spikatur për specializimin, kompetencën dhe qëndrueshmërinë e tyre të lartë në kohë pandemie.

Në të njëjtin muaj ai u zgjodh gazetari më i mirë nën 35 në Morrovalle (MC) me rastin e Darkës Gala

Glenn Norton

Glenn Norton është një shkrimtar me përvojë dhe një njohës i pasionuar i të gjitha gjërave që lidhen me biografinë, të famshmit, artin, kinemanë, ekonominë, letërsinë, modën, muzikën, politikën, fenë, shkencën, sportin, historinë, televizionin, njerëzit e famshëm, mitet dhe yjet. . Me një gamë eklektike interesash dhe një kuriozitet të pangopur, Glenn filloi udhëtimin e tij të shkrimit për të ndarë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë.Pasi kishte studiuar gazetari dhe komunikim, Glenn zhvilloi një sy të mprehtë për detaje dhe një aftësi për të treguar histori magjepsëse. Stili i tij i të shkruarit është i njohur për tonin e tij informues, por tërheqës, duke sjellë pa mundim jetën e figurave me ndikim dhe duke u thelluar në thellësi të temave të ndryshme intriguese. Nëpërmjet artikujve të tij të hulumtuar mirë, Glenn synon të argëtojë, edukojë dhe frymëzojë lexuesit për të eksploruar tapiceri të pasur të arritjeve njerëzore dhe fenomeneve kulturore.Si një kinefil i vetëshpallur dhe entuziast i letërsisë, Glenn ka një aftësi të çuditshme për të analizuar dhe kontekstualizuar ndikimin e artit në shoqëri. Ai eksploron ndërveprimin midis krijimtarisë, politikës dhe normave shoqërore, duke deshifruar se si këta elementë formojnë ndërgjegjen tonë kolektive. Analiza e tij kritike e filmave, librave dhe shprehjeve të tjera artistike u ofron lexuesve një këndvështrim të freskët dhe i fton ata të mendojnë më thellë për botën e artit.Shkrimi magjepsës i Glenn shtrihet përtejsferat e kulturës dhe çështjeve aktuale. Me një interes të madh në ekonomi, Glenn thellohet në funksionimin e brendshëm të sistemeve financiare dhe tendencave socio-ekonomike. Artikujt e tij zbërthejnë konceptet komplekse në pjesë të tretshme, duke i fuqizuar lexuesit të deshifrojnë forcat që formojnë ekonominë tonë globale.Me një oreks të gjerë për njohuri, fushat e ndryshme të ekspertizës së Glenn-it e bëjnë blogun e tij një destinacion të vetëm për këdo që kërkon njohuri të plota në një mori temash. Pavarësisht nëse është duke eksploruar jetët e të famshëmve ikonë, duke zbuluar misteret e miteve të lashta ose duke zbërthyer ndikimin e shkencës në jetën tonë të përditshme, Glenn Norton është shkrimtari juaj i preferuar, duke ju udhëhequr nëpër peizazhin e gjerë të historisë, kulturës dhe arritjeve njerëzore. .