Biografia e Irene Pivetti

 Biografia e Irene Pivetti

Glenn Norton

Biografia • Diplomacia kirurgjikale

Irene Pivetti lindi më 4 prill 1963 në Milano. E gjithë familja e tij është e përfshirë në botën e argëtimit: babai i tij, Paolo, është regjisor, ndërsa nëna, Grazia Gabrielli, është aktore. Fillimisht, Irene ndoqi gjurmët e një tjetër anëtari të shquar të familjes, gjyshit të saj nga nëna, Aldo, një gjuhëtar me famë kombëtare. Në fakt, ai u regjistrua në fakultetin e letërsisë me fokus filozofik në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë në Milano, ku u diplomua me rezultate të shkëlqyera.

Ai u bë i pasionuar pas politikës duke milituar në shoqatat katolike si ACLI. Në të njëjtën periudhë ai bëri përvojat e tij të para si gazetar, duke bashkëpunuar me agjenci shtypi, revista dhe gazeta, përfshirë L'indipendente. Qasja e tij në radhët e Ligës së Veriut filloi në fillim të viteve '90. Nga viti 1990 deri në vitin 1994 zgjidhet në krye të Konsultës Katolike të partisë dhe drejtoi revistën “Identità”.

Zgjedhja e tij e parë si deputet daton në periudhën dyvjeçare 1992-1994. Në këtë periudhë ai hyri në Komisionin e Çështjeve Sociale dhe u mor me çështje të rëndësishme, si bioetika dhe reforma e autonomisë vendore. Pas rikonfirmimit në legjislaturën vijuese, ajo u zgjodh Kryetare e Dhomës në votimin e katërt me 347 vota pro nga 617. Ishte data 15 prill 1994. Kështu ajo fitoi çmimin e presidentes më të re në Itali: ajonë fakt vetëm 31 vjeç.

Veprimtaria e tij politike fokusohet veçanërisht në përshtatjen e institucioneve me ndryshimet që ndodhën me krizën e sistemit tradicional partiak dhe lindjen e Republikës së Dytë. Situata, megjithatë, nuk është e thjeshtë dhe, në vitin 1996, Irene e gjen veten që duhet të përballet me shpërbërjen e hershme të dhomave. Megjithatë, ai rizgjidhet në vitin 1996 dhe një vend në Komisionin e Bujqësisë. Në shtator të të njëjtit vit, marrëdhëniet e vështira me partinë e saj e çuan atë në themelimin e lëvizjes së saj, Italia Federale, me të cilën u paraqit në zgjedhjet administrative të vitit 1997. Në vitin 1999, lëvizja u inkorporua nga UDEUR, ku ajo u bë presidente. në vitin 1999 deri në 2002.

Shiko gjithashtu: Stromae, biografia: historia, këngët dhe jeta private

Në rolin e politikanit ai dallohet për njëfarë rigoroziteti formal. Në të vërtetë, pas zgjedhjes së tij si Kryetar i Dhomës, shumë stilistë miratuan kryqin e Vendée, të cilin ai zakonisht e mban rreth qafës, në koleksionet e tyre.

Martesa e parë me Paolo Tarantën anulohet sepse Irene deklaron se nuk dëshiron fëmijë. Gjërat shkojnë më mirë me burrin e saj të dytë, Alberto Brambilla, i cili është dhjetë vjet më i ri. Të dy takohen ndërsa Alberto mbledh firmat për një kandidat për kryetar bashkie dhe është menjëherë dashuria, e kurorëzuar nga një martesë e kremtuar në vitin 1997. Bashkimi zgjat 13 vjet dhe gëzohet nga lindja e dy fëmijëve, Ludovica dhe Federico. Çifti u nda2010, dhe jeta e tyre profesionale po ndahet gjithashtu.

Shiko gjithashtu: Roberto Speranza, biografi

Gjatë martesës, në fakt, Alberto luan edhe rolin e menaxherit të Irenës dhe në fund të karrierës së saj politike, e bind atë të merret me profesionin e prezantueses televizive. Edhe bashkëshorti i ri është përgjegjës për ndryshimin e parë të look-ut me modelin e famshëm zero, të cilin ai vetë e bën duke i rruar flokët me gërshërë.

Pas përfundimit të martesës, të dy rindërtojnë një marrëdhënie civile për hir të fëmijëve të tyre. Megjithatë, ndërsa Alberto deklaron për shtypin prishjen përfundimtare të lidhjes së tyre dhe pamundësinë e një afrimi, Irene, në shtator 2012, pohon se e pranon ndarjen, por se përjashton mundësinë e fillimit të një jete të re me një burrë tjetër.

Irene merr pjesë si autore dhe prezantuese në programe të ndryshme, duke përfshirë "Bëj gjënë e duhur" dhe "Juria" (2002-2003) në La7, "Scalper! Askush nuk është i përsosur" në Italia Uno, "Liberi Tutti " në Rete Quattro, "Iride, il colore dei fatti" në Odeon TV. Në vitin 2009 ai themeloi një kanal tematik në internet që merret kryesisht me informacione ekonomike: "Web to be free". Krahas këtyre aktiviteteve, ai drejton shumë paraqitje televizive si komentator në rrjetet Rai dhe Mediaset.

Periudha televizive karakterizohet nga zgjedhje të guximshme dhe të kundërta, si ajo e mbështetjes në ekipin e agjentitLele Mora apo ajo e një ndryshimi në pamje që e bën atë të pozojë si Catwoman e kompletuar me kalërim për të përjavshmen Gente në fillim të vitit 2007. Megjithatë, iniciativa nuk vlerësohet nga redaksia e Mediaset dhe nga gazetarët e Videonews: Irene në fakt është gazetare profesioniste që nga viti 2006 dhe në momentin e raportimit drejton programin e Mediaset “Tempi Moderni”. Aktorja dhe dublatorja e mirë Veronica Pivetti është motra e saj.

Glenn Norton

Glenn Norton është një shkrimtar me përvojë dhe një njohës i pasionuar i të gjitha gjërave që lidhen me biografinë, të famshmit, artin, kinemanë, ekonominë, letërsinë, modën, muzikën, politikën, fenë, shkencën, sportin, historinë, televizionin, njerëzit e famshëm, mitet dhe yjet. . Me një gamë eklektike interesash dhe një kuriozitet të pangopur, Glenn filloi udhëtimin e tij të shkrimit për të ndarë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë.Pasi kishte studiuar gazetari dhe komunikim, Glenn zhvilloi një sy të mprehtë për detaje dhe një aftësi për të treguar histori magjepsëse. Stili i tij i të shkruarit është i njohur për tonin e tij informues, por tërheqës, duke sjellë pa mundim jetën e figurave me ndikim dhe duke u thelluar në thellësi të temave të ndryshme intriguese. Nëpërmjet artikujve të tij të hulumtuar mirë, Glenn synon të argëtojë, edukojë dhe frymëzojë lexuesit për të eksploruar tapiceri të pasur të arritjeve njerëzore dhe fenomeneve kulturore.Si një kinefil i vetëshpallur dhe entuziast i letërsisë, Glenn ka një aftësi të çuditshme për të analizuar dhe kontekstualizuar ndikimin e artit në shoqëri. Ai eksploron ndërveprimin midis krijimtarisë, politikës dhe normave shoqërore, duke deshifruar se si këta elementë formojnë ndërgjegjen tonë kolektive. Analiza e tij kritike e filmave, librave dhe shprehjeve të tjera artistike u ofron lexuesve një këndvështrim të freskët dhe i fton ata të mendojnë më thellë për botën e artit.Shkrimi magjepsës i Glenn shtrihet përtejsferat e kulturës dhe çështjeve aktuale. Me një interes të madh në ekonomi, Glenn thellohet në funksionimin e brendshëm të sistemeve financiare dhe tendencave socio-ekonomike. Artikujt e tij zbërthejnë konceptet komplekse në pjesë të tretshme, duke i fuqizuar lexuesit të deshifrojnë forcat që formojnë ekonominë tonë globale.Me një oreks të gjerë për njohuri, fushat e ndryshme të ekspertizës së Glenn-it e bëjnë blogun e tij një destinacion të vetëm për këdo që kërkon njohuri të plota në një mori temash. Pavarësisht nëse është duke eksploruar jetët e të famshëmve ikonë, duke zbuluar misteret e miteve të lashta ose duke zbërthyer ndikimin e shkencës në jetën tonë të përditshme, Glenn Norton është shkrimtari juaj i preferuar, duke ju udhëhequr nëpër peizazhin e gjerë të historisë, kulturës dhe arritjeve njerëzore. .