Biografia e Padre Pio

 Biografia e Padre Pio

Glenn Norton

Biografia • Shënuar nga shenjtëria

Saint Pio of Pietrelcina, i njohur gjithashtu si Padre Pio, i lindur Francesco Forgione, lindi më 25 maj 1887 në Pietrelcina, një qytet i vogël në Campania afër Benevento, në Grazio Forgione dhe Maria Giuseppa Di Nunzio, pronarë të vegjël tokash. Nëna e tij është një grua shumë fetare, të cilës Françesko do t'i qëndrojë gjithmonë shumë afër. Ai u pagëzua në kishën e Santa Maria degli Angeli, famullia e lashtë e qytetit, e vendosur në Kalanë, në pjesën e sipërme të Pietrelcina.

Thirrja e tij u shfaq qysh në moshë të vogël: shumë i ri, vetëm tetë vjeç, qëndroi për orë të tëra para altarit të kishës Sant'Anna për t'u lutur. Pasi ka nisur udhëtimin fetar me fretërit kapuçinë, babai vendos të emigrojë në Amerikë për të përballuar shpenzimet e nevojshme për ta bërë atë të studiojë.

Në vitin 1903, në moshën pesëmbëdhjetë vjeç, ai mbërriti në manastirin e Morcone dhe më 22 janar të të njëjtit vit ai veshi zakonin e kapuçinës duke marrë emrin Fra' Pio da Pietrelcina: u dërgua në Pianisi. , ku qëndroi deri në vitin 1905

Pas gjashtë vitesh studime të kryera në manastiret e ndryshme, mes kthimeve të vazhdueshme në vendin e tij për arsye shëndetësore, ai u shugurua prift në katedralen e Beneventos më 10 gusht 1910.

Në vitin 1916 ai u nis për në Foggia, në manastirin e Sant'Anna, dhe më 4 shtator të po atij viti u dërgua në San Giovanni Rotondo, ku do të qëndronte për pjesën tjetër të jetës së tij.jeta.

Shiko gjithashtu: Giuseppe Sinopoli, biografi

Vetëm një muaj më vonë, në fshatin Piana Romana, në Pietrelcina, ai mori për herë të parë stigmatën, e cila menjëherë më pas u zhduk, të paktën në mënyrë të dukshme, për shkak të lutjeve të tij. Kjo ngjarje mistike çon në një rritje të pelegrinazheve në Gargano nga e gjithë bota. Në këtë periudhë ai fillon të vuajë edhe nga sëmundje të çuditshme për të cilat nuk ka pasur kurrë një diagnozë të saktë dhe që do ta bëjnë të vuajë gjatë gjithë ekzistencës së tij.

Nga maji 1919 deri në tetor të po atij viti, ai u vizitua nga mjekë të ndryshëm për të ekzaminuar stigmatën. Doktor Giorgio Festa ishte në gjendje të thoshte: " ...lezionet që paraqet Padre Pio dhe hemorragjia që shfaqet prej tyre kanë një origjinë që njohuritë tona janë larg shpjegimit. Shumë më e lartë se shkenca njerëzore është arsyeja e të qenit njerëzor ".

Për shkak të zhurmës së madhe që ngriti rasti i stigmatave, si dhe kureshtjes së pashmangshme, të pamasë që ngjallte fakti që në pamje të parë çdo gjë "mrekullive", kisha ia ndaloi, nga viti 1931 deri në 1933, për të kremtuar mesha.

Selia e Shenjtë i nënshtron gjithashtu hetime të shumta për të konstatuar vërtetësinë e fenomenit dhe për të hetuar personalitetin e tij.

Shiko gjithashtu: Biografia e Kurt Cobain: Historia, Jeta, Këngët dhe Karriera

Shëndeti jo i mirë e detyroi atë të alternonte periudhat e vazhdueshme të konvaleshencës në vendin e tij me jetën në manastir. Nga ana tjetër eprorët preferojnë ta lënë në qetësinë e vendlindjes, kusipas disponueshmërisë së forcave të tij, ai ndihmon famullitarin.

Nga drejtimi i tij shpirtëror lindën Grupet e Lutjeve, të cilat u përhapën me shpejtësi në të gjithë Italinë dhe në vende të ndryshme të huaja. Në të njëjtën kohë ai zbaton lehtësimin e vuajtjeve duke ndërtuar, me ndihmën e besimtarëve, një spital, të cilit i jep emrin "Casa Sollievo della Sofferenza" dhe që me kalimin e kohës është bërë një qytet autentik spitalor, duke përcaktuar gjithashtu një zhvillim në rritje i të gjithë zonës, dikur e shkretë.

Sipas dëshmive të ndryshme, dhurata të tjera të jashtëzakonshme e shoqëruan Padre Pion gjatë gjithë jetës së tij, në veçanti, introspeksioni i shpirtrave (ai ishte i aftë të rrezatonte shpirtin e një personi vetëm me një shikim), parfumi që bëri edhe njerëzit e largët, dobia e lutjes së tij për besimtarët që i drejtohen atij.

Më 22 shtator 1968, në moshën tetëdhjetë e një vjeç, Padre Pio kremtoi meshën e tij të fundit dhe natën e datës 23 ai vdiq duke sjellë me vete misterin me të cilin në thelb ishte mbuluar e gjithë jeta e tij.

Më 2 maj 1999, Papa Gjon Pali II e lumnoi atë. Padre Pio nga Pietrelcina u kanonizua më 16 qershor 2002.

Glenn Norton

Glenn Norton është një shkrimtar me përvojë dhe një njohës i pasionuar i të gjitha gjërave që lidhen me biografinë, të famshmit, artin, kinemanë, ekonominë, letërsinë, modën, muzikën, politikën, fenë, shkencën, sportin, historinë, televizionin, njerëzit e famshëm, mitet dhe yjet. . Me një gamë eklektike interesash dhe një kuriozitet të pangopur, Glenn filloi udhëtimin e tij të shkrimit për të ndarë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë.Pasi kishte studiuar gazetari dhe komunikim, Glenn zhvilloi një sy të mprehtë për detaje dhe një aftësi për të treguar histori magjepsëse. Stili i tij i të shkruarit është i njohur për tonin e tij informues, por tërheqës, duke sjellë pa mundim jetën e figurave me ndikim dhe duke u thelluar në thellësi të temave të ndryshme intriguese. Nëpërmjet artikujve të tij të hulumtuar mirë, Glenn synon të argëtojë, edukojë dhe frymëzojë lexuesit për të eksploruar tapiceri të pasur të arritjeve njerëzore dhe fenomeneve kulturore.Si një kinefil i vetëshpallur dhe entuziast i letërsisë, Glenn ka një aftësi të çuditshme për të analizuar dhe kontekstualizuar ndikimin e artit në shoqëri. Ai eksploron ndërveprimin midis krijimtarisë, politikës dhe normave shoqërore, duke deshifruar se si këta elementë formojnë ndërgjegjen tonë kolektive. Analiza e tij kritike e filmave, librave dhe shprehjeve të tjera artistike u ofron lexuesve një këndvështrim të freskët dhe i fton ata të mendojnë më thellë për botën e artit.Shkrimi magjepsës i Glenn shtrihet përtejsferat e kulturës dhe çështjeve aktuale. Me një interes të madh në ekonomi, Glenn thellohet në funksionimin e brendshëm të sistemeve financiare dhe tendencave socio-ekonomike. Artikujt e tij zbërthejnë konceptet komplekse në pjesë të tretshme, duke i fuqizuar lexuesit të deshifrojnë forcat që formojnë ekonominë tonë globale.Me një oreks të gjerë për njohuri, fushat e ndryshme të ekspertizës së Glenn-it e bëjnë blogun e tij një destinacion të vetëm për këdo që kërkon njohuri të plota në një mori temash. Pavarësisht nëse është duke eksploruar jetët e të famshëmve ikonë, duke zbuluar misteret e miteve të lashta ose duke zbërthyer ndikimin e shkencës në jetën tonë të përditshme, Glenn Norton është shkrimtari juaj i preferuar, duke ju udhëhequr nëpër peizazhin e gjerë të historisë, kulturës dhe arritjeve njerëzore. .