Rubens Barrichello, elämäkerta ja ura

Glenn Norton

Elämäkerta - Rubinho Red

Rubens Gonçalves Barrichello syntyi Sao Paulossa, Brasiliassa 23. toukokuuta 1972. Hänen sukunimensä viittaa hänen italialaiseen alkuperäänsä.

Hänen kilpauransa alkoi jo yhdeksänvuotiaana Brasilian karting-mestaruuskilpailuissa, joissa hän ajoi vuoteen 1988 asti ja saavutti viisi kansallista mestaruutta.

Seuraavana vuonna hän osallistui Brasilian Formula Ford 1600 -mestaruussarjaan: hän sijoittui kunnioitettavalle neljännelle sijalle. Kokemuksen kaipuu sai Rubensin testaamaan eurooppalaista Formula Opel -luokkaa: hänen taitonsa huomattiin, ja tästä eteenpäin hänen uransa otti enemmän kuin myönteisen käänteen.

Vuonna 1990 Rubens Barrichello debytoi 18-vuotiaana Euroopan Formula Opel -mestaruuskilpailussa: hän voitti 11 kilpailusta 6, ajoi 7 nopeinta kierrosta, 7 paalupaikkaa ja teki 3 rataennätystä, ja hänestä tuli mestari.

Katso myös: John Nashin elämäkerta

Hänen eurooppalainen uransa jatkui Englannissa Fomula 3 -mestaruussarjassa, jossa hän ei myöskään tuottanut pettymystä: hän oli mestari 4 voitolla ja 9 paalupaikalla.

Vuonna 1992 hänet nostettiin Formula 3000 -mestaruussarjaan, jossa hänellä ei kuitenkaan ollut käytössään kilpailukykyistä autoa: hän sijoittui kuitenkin mestaruussarjassa kolmanneksi.

On vuosi 1993, vuosi, joka tuo hänet koko Formula 1:n kultaisen maailman yleisön eteen. 14. maaliskuuta hän osallistuu Etelä-Afrikan Grand Prix -kilpailuun ajamalla yksipaikkaisella autolla JORDAN-HART-tallissa. Grand Prix ajetaan kaatosateessa: Rubens näyttää kaikille suuren lahjakkuutensa, ja vain suuri mestari voi voittaa. Ayrton Senna , ystävänsä ja maanmiehensä, näytti pystyvän ohittamaan hänet. Valitettavasti hän joutui keskeyttämään, kun hän sai kolarin: hän sijoittui maailmanmestaruuskilpailussa 17:nneksi.

Seuraavassa maailmanmestaruuskilpailussa (1994), San Marinon Grand Prix -kisassa, tapahtui jotain, mikä leimasi kuljettajaa syvästi: perjantain vapaiden harjoitusten aikana Barrichello menetti yksinään ajavan autonsa hallinnan, joka lensi ulos tieltä ja törmäsi turvaverkkoon, jolloin oli vakava vaara, että se päätyi lähelle katsojia ja putosi sitten rajusti maahan. Onnettomuus oli pelottava, muttaRubens toipuu nopeasti.

Apu toi Barrichellon sairaalaan; Ayrton Senna tavoitti hänet varmistaakseen Rubensin fyysisen kunnon, joka kertoi: Se oli yksi elämäni tunteikkaimmista hetkistä, en koskaan unohda Ayrtonin kasvoja kyyneleet silmissään, kun hän oli huolissaan kunnostani.... "Kaksi päivää myöhemmin kohtalo näki Ayrton Sennan itse pelottavan liikenneonnettomuuden päähenkilönä, jossa hän menettäisi henkensä: se oli 1. toukokuuta 1994.

Vuonna 1995 Rubens Barrichello jatkoi yhteistyötään Jordan-tallin kanssa, joka tuosta vuodesta lähtien käytti Peugeotin moottoria: hän saavutti parhaan sijoituksensa Kanadan Grand Prix'ssä, jossa hän nousi palkintokorokkeen toiselle portaalle. 1996 oli hänen neljäs ja viimeinen vuotensa Jordan-tallissa: hän sijoittui kahdeksanneksi mestaruussarjassa, mutta ei koskaan palkintokorokkeelle.

Vuonna 1997 Barrichello siirtyi Stewart-Fordille, jossa hän pysyi kolme vuotta. Monacon Grand Prix'ssä hän sijoittui toiseksi märkäajotaitojensa ansiosta toiseksi perässä. Michael Schumacher Erinomaisen vuoden 1999 jälkeen (seitsemäs sija 21 pisteellä, paalupaikka Ranskassa ja kolme palkintokorokesijoitusta) Ferrari-talli halusi hänet Eddie Irvinen tilalle Michael Schumacherin rinnalle.

Barrichellolla oli vihdoin se, mitä jokainen kuljettaja haluaa: nopea ja luotettava auto. Se tapahtui 30. heinäkuuta 2000, kun hän onnistui Saksassa kahdeksanneltatoista sijalta startatessaan, mestaruussarjan puolivälissä, kruunaamaan unelmansa: hän voitti ensimmäisen Formula 1 Grand Prix'nsä. Hän päätti kauden 2000 neljänneksi maailmanlistalla ja auttoi Ferraria, hänen 62 pisteellään,voittaa rakentajien mestaruuden.

Vuonna 2001 hän vahvisti loistavan edellisvuotensa ja oli täydellinen siipimies mestari Michael Schumacherille; hän sai myös paljon henkilökohtaista tyydytystä kilpaillessaan tasavertaisesti Hakkisen ja Coulthardin kaltaisten mestareiden kanssa. Unkarin Grand Prix -kisassa, joka toi Schumille lopullisen voiton neljä kisaa etuajassa, Barrichello sijoittui toiseksi: hänkin sai vihdoinkin kunniaa palkintokorokkeella. Hän oli vainalku suurelle voittojen sarjalle, jossa Ferrari on päähenkilö sekä radalla että varikolla, ja jossa on vaikuttava jatkuvuus myös täydellisen tiimityön ansiosta, jota Rubens Barrichello kykenee ylläpitämään ja vaalimaan.

Elokuun alussa 2005 uutisoitiin virallisesti, että brasilialainen jättäisi Ferrarin kauden lopussa; hänen tilalleen tulisi maanmies Felipe Massa. Barrichello on ajanut kilpaa Hondalla (BAR:n perijä) vuodesta 2006 lähtien. Vuonna 2008 hän rikkoi ennätyksen, jota edes Michael Schumacher ei ollut onnistunut rikkomaan: eniten Grands Prix -kisoja, ohittamalla italialaisen Riccardo Patresen, joka oli ollutlaskettu 256.

Katso myös: Jenny McCarthyn elämäkerta

Sen jälkeenkään hänen ammattilaisuransa ei lopu: 11 vuotta viimeisen Grand Prix -kisansa jälkeen Barrichello voittaa mestaruuden 50-vuotiaana. Stock Car Vuoden 2022 lopussa hän voitti mestaruuden Brasiliassa 13 voittoa käsittäneen hallitsevan kauden päätteeksi, mikä teki hänestä vanhimman mestaruuden voittaneen kuljettajan.

Glenn Norton on kokenut kirjailija ja intohimoinen kaiken elämänkertaan, julkkiksiin, taiteeseen, elokuvaan, talouteen, kirjallisuuteen, muotiin, musiikkiin, politiikkaan, uskontoon, tieteeseen, urheiluun, historiaan, televisioon, kuuluisiin ihmisiin, myytteihin ja tähtiin liittyvien asioiden tunteja. . Monien mielenkiinnon kohteiden ja kyltymättömän uteliaisuuden ansiosta Glenn aloitti kirjoitusmatkansa jakaakseen tietonsa ja näkemyksensä laajalle yleisölle.Opiskeltuaan journalismia ja viestintää, Glenn kehitti innokkaan silmän yksityiskohtiin ja taidon vangitsevaan tarinankerrontaan. Hänen kirjoitustyylinsä tunnetaan informatiivisesta mutta mukaansatempaavasta sävystään, joka herättää vaivattomasti elämään vaikutusvaltaisten henkilöiden elämää ja sukeltaa erilaisten kiehtovien aiheiden syvyyksiin. Hyvin tutkituilla artikkeleillaan Glenn pyrkii viihdyttämään, kouluttamaan ja innostamaan lukijoita tutkimaan ihmisten saavutusten ja kulttuuristen ilmiöiden runsasta kuvakudosta.Itse julistautuneena elokuvantekijänä ja kirjallisuuden ystävänä Glennillä on käsittämätön kyky analysoida ja kontekstualisoida taiteen vaikutus yhteiskuntaan. Hän tutkii luovuuden, politiikan ja yhteiskunnallisten normien välistä vuorovaikutusta ja selvittää, kuinka nämä elementit muokkaavat kollektiivista tietoisuuttamme. Hänen kriittinen analyysinsä elokuvista, kirjoista ja muista taiteellisista ilmaisuista tarjoaa lukijoille tuoreen näkökulman ja kutsuu pohtimaan syvempää taiteen maailmaa.Glennin kiehtova kirjoitus ulottuu pidemmällekulttuurin ja ajankohtaisten asioiden alueilla. Taloustieteestä kiinnostuneena Glenn perehtyy rahoitusjärjestelmien sisäiseen toimintaan ja sosioekonomisiin trendeihin. Hänen artikkelinsa hajottaa monimutkaiset käsitteet sulaviin osiin, mikä antaa lukijoille mahdollisuuden tulkita globaalia talouttamme muokkaavia voimia.Glennillä on laaja tiedonhalu, ja sen monipuoliset asiantuntemusalueet tekevät blogistaan ​​yhden luukun kaikille, jotka etsivät monipuolisia näkemyksiä lukemattomista aiheista. Olipa kyseessä ikonisten julkkisten elämän tutkiminen, muinaisten myyttien mysteerien selvittäminen tai tieteen vaikutuksen arkielämäämme käsitteleminen, Glenn Norton on kirjailijasi, joka opastaa sinut läpi valtavan ihmishistorian, kulttuurin ja saavutusten maiseman. .